Penthouse V

October 7, 2016

 

 

 

 

In the course of the revitalisation of the former Werzer cinema in Pörtschach, which was designed by the well-known “Wörthersee-Architect” Franz Baumgartner, parts of the roof truss were raised to make room for a spacious penthouse.

 

This 250m2 apartment has become the holiday home of a German business family of seven.

The kids’ comfortable bedrooms, a guest room and a master bedroom with an en-suite bathroom are grouped around a spacious, central living room.

 

One of this project’s central challenges was to highlight the big and up to six metres high main room in its entirety while creating a cosy and comfortable atmosphere at the same time.

The design concept is inspired by structures, textures, and the dynamics of roofscapes. It also pays tribute to a specific feature of Austrian post-war architecture by incorporating milled eternit façade panels as furniture fronts.

 

 

Team
Harald Hatschenberger
Henning Weimer
Thomas Neuber
Katrin Gross
Magdalena Haas

 

Photography
destilat/Harald Hatschenberger

 

To find out more about this property head to: http://destilat.at/

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts:

Aimé Leon Dore take us to Jamaica for SS20′ Campaign

February 22, 2020

MFW: Benetton Autumn/Winter 2020 Collection

February 22, 2020

Ezra Miller Stars in Saint Laurent Spring Summer 2020 Video

February 20, 2020

1/17
Please reload