Search

Penthouse V


In the course of the revitalisation of the former Werzer cinema in Pörtschach, which was designed by the well-known “Wörthersee-Architect” Franz Baumgartner, parts of the roof truss were raised to make room for a spacious penthouse.

This 250m2 apartment has become the holiday home of a German business family of seven.

The kids’ comfortable bedrooms, a guest room and a master bedroom with an en-suite bathroom are grouped around a spacious, central living room.

One of this project’s central challenges was to highlight the big and up to six metres high main room in its entirety while creating a cosy and comfortable atmosphere at the same time.

The design concept is inspired by structures, textures, and the dynamics of roofscapes. It also pays tribute to a specific feature of Austrian post-war architecture by incorporating milled eternit façade panels as furniture fronts.

Team Harald Hatschenberger Henning Weimer Thomas Neuber Katrin Gross Magdalena Haas

Photography destilat/Harald Hatschenberger

To find out more about this property head to: http://destilat.at/


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
© 2020 Desire Homme Magazine.